Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

UEF Bestuur

Het UEF is een onafhankelijke stichting met een eigen bestuur. Het bestuur is verantwoordelijk voor de governance van onze stichting.

Het bestuur bepaalt de strategie van het fonds op het gebied van vermogensbeheer, bestedingen en development. Hiervoor zijn een Beleggingsadviescommissie, Auditcommissie en Adviescommissie Bestedingen opgericht. Het bestuur is onbezoldigd: de leden zetten hun tijd en expertise belangeloos in.

Eddie Perdok, bestuursvoorzitter

Eddie Perdok is sinds 2020 voorzitter van het Ubbo Emmius Fonds en sinds 2014 bij de stichting betrokken. Hij is CEO van Kramp, een internationale groothandel in agrarische producten die opereert vanuit Nederland. dhr. Perdok behaalde een MA in Bedrijfskunde aan de RUG

Stef Kranendijk, bestuurslid en voorzitter Beleggingsadvies- commissie

Stef Kranendijk is sinds 2014 betrokken bij het UEF. Nadat hij aan het roer stond van Desso en Procter & Gamble Europe, is hij nu CEO van ondernemingen voor een circulaire economie. Hij is ook betrokken bij het Scheepvaartmuseum, Concertgebouw Fonds en Support Casper. dhr. Kranendijk behaalde een MA in Economie aan de RUG

Gert van der Leest, bestuurslid en lid Audit Commissie

Gert van der Leest is bestuurslid en mede-voorzitter van de Audit commissie sinds 2020. Als adviseur op het gebied van accountancy en financieel advies, begeleidt hij bedrijven bij het auditing proces. Hij werkte jarenlang als partner bij PriceWaterhouseCoopers in Nederland en de Nederlandse Antillen. dhr. Van der Leest behaalde zijn doctoraal in Accountancy aan de RUG

Mariëtte Plaggemars, bestuurslid en lid Audit Commissie

Mariëtte Plaggemars is sinds 2020 bestuurslid van het UEF en mede-voorzitter van de Audit Commissie. Zij is notaris-partner bij Damsté advocaten en is gespecialiseerd in Ondernemingsrecht. Daarnaast is zij betrokken bij TexPlus, een stichting voor verduurzaming in de textielindustrie. Mw. Plaggemars behaalde een MA in Notarieel Recht aan de RUG

Jouke de Vries, bestuurslid UEF en voorzitter College van Bestuur van de RUG

Jouke de Vries is bestuurslid van het UEF sinds 2018 en tevens voorzitter van het College van Bestuur van de RUG.

Hij is als bestuurder en toezichthouder betrokken bij diverse organisaties waaronder: VSNU (Vereniging van Universiteiten), EBNN (Economic Board Noord-Nederland) en, NERA (Netherlands Energy Research Alliance). Eerder was hij werkzaam als hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden, waar hij gedurende 16 jaar decaan was van de Campus Den-Haag.

Liesbeth Nagelkerke - Mulder, bestuurslid UEF en voorzitter Adviescommissie Bestedingen

Liesbeth Nagelkerke - Mulder is sinds 2022 bestuurslid van het UEF en verantwoordelijk voor het bestedingsbeleid van onze stichting.

Als oprichter en directeur van ReachOut2, adviseert zij vermogensfondsen en families bij hun maatschappelijke ambities middels het ontwikkelen van een strategie, programma's en de monitoring van projecten.

Daarnaast is zij lid van de Commissie Goed Bestuur bij de FIN, de branchevereniging voor foundations in Nederland, en vervult zij meerdere bestuursfuncties bij vermogensfondsen. Mw. Nagelkerke - Mulder behaalde een MA in Strafrecht en Privaatrecht aan de RUG.

Vermogensbeheer

Het UEF wordt voor het vermogensbeheer geadviseerd door de leden van de Beleggingsadviescommissie, voorgezeten door UEF bestuurslid Stef Kranendijk.

De commissie bestaat uit alumni van de RUG die zich onbezoldigd inzetten voor onze stichting. De investeringen van het UEF worden beheerd door Van Lanschot Kempen wealth management in Amsterdam.

De leden van de Beleggingsadviescommissie zijn:

Lex Hoogduin

hoogleraar Complexiteit en Onzekerheid in Financiële Markten aan de Rijksuniversiteit Groningen, en bestuurslid van Wilgenhaege. Hij bekleedde eerder bestuursfuncties bij De Nederlandsche Bank, de London Stock Exchange Group en Robeco.

Ties Tiessen

als bestuurder betrokken bij diverse non-profit organisaties en commerciële bedrijven. Gedurende zijn carrière werkte dhr. Tiessen in management posities bij EY, Getronics en SNS Reaal.

Volkert de Klerk

CIO bij Roots Investments, eerder werkzaam als senior investeerder bij MN, ING en SNS.

UEF Staff

Kim Evertz

Development Manager

Remco Kouwenhoven

Executive Director

Simon Thunnissen

Manager, Grants & Operations

UEF Staff

Kim Evertz

Development Manager

Remco Kouwenhoven

Executive Director

Simon Thunnissen

Manager, Grants & Operations

Meer weten?

Het UEF is er voor donateurs, foundations, alumni en iedereen die nieuwsgierig is naar de toekomst.

Neem contact met ons op