Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Fonds op Naam

Een Fonds op Naam geeft u zeggenschap over de bestemming van uw donatie. U bepaalt zelf aan welk onderwerp uw schenking mag worden besteed.

Hoe een Fonds op Naam werkt

Uw schenking wordt niet direct besteed aan een project, maar als apart deelfonds ondergebracht bij het UEF. Uw Fonds op Naam mag alleen worden gebruikt voor het doel dat u zelf heeft bepaald. De afspraken hierover leggen we vast in een schenkingsovereenkomst.

Oprichten Fonds op Naam

Op basis van uw wensen stellen we een schenkingsovereenkomst op. Uw donatie wordt in onze financiƫn vastgelegd als deelfonds. U hoeft niet naar een notaris om een eigen stichting op te richten of hiervoor een bestuur te benoemen. Het UEF verzorgt de administratie, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Communicatie en fondsenwerving

U kunt het fonds een eigen naam geven en hiervoor aanvullende middelen werven. Soms kan het UEF u daarbij helpen. Voor schenkingen aan uw Fonds op Naam geldt hetzelfde fiscale voordeel als andere donaties aan het UEF dankzij ANBI.

Anonimiteit mogelijk

Omdat een eigen stichting niet nodig is, kunt u ervoor kiezen anoniem te blijven. U hoeft uw Fonds op Naam bijvoorbeeld niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Nalatenschap

Een Fonds op Naam kan na uw overlijden voortbestaan. Als u overweegt het UEF op te nemen in uw testament, kan dit een manier zijn om de impact van uw schenking bij leven te kunnen ervaren.

Voorwaarden

Het UEF hanteert een drempelbedrag van 50.000 Euro voor het oprichten van een nieuw Fonds op Naam.

Neem contact met ons op

Het oprichten van een Fonds op Naam is maatwerk, we gaan graag met u in gesprek over de vorm en het onderwerp die bij u passen. Een gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Neem voor meer informatie contact op met Kim Evertz, Development manager: kim.evertz@rug.nl

Meer weten?

Het UEF is er voor donateurs, foundations, alumni en iedereen die nieuwsgierig is naar de toekomst.

Neem contact met ons op