Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Nieuwsoverzicht
08 juli 2022

Eerste vier toekenningen M20 Promotieprogramma

De eerste grants vanuit het UEF M20 Promotieprogramma zijn toegekend. Het UEF heeft €1.160.000 beschikbaar gesteld voor onderzoeksprojecten aan de nieuwe Schools van de RUG. Daarmee kunnen vier promovendi worden aangesteld. Het fonds steunt de innovatieve en interdisciplinaire visie van de Schools en vindt het belangrijk daaraan bij te dragen.

Een wetenschappelijke commissie selecteerde de vier kandidaten uit 55 aanmeldingen. De projecten brengen diverse disciplines samen rond onderzoek dat concreet aansluit bij maatschappelijke vraagstukken.

Na deze eerste pilotronde zal het UEF vanaf 2023 jaarlijks tien grants toekennen voor toekomstige M20 promovendi. Het is voor het eerst dat het fonds op deze schaal onderzoeksbeurzen verstrekt. Het M20 PhD programma, dat mogelijk werd dankzij een particuliere schenking, is in Nederland een uitzonderlijke bron van middelen voor wetenschappelijk onderzoek

Geselecteerde projecten

  • Optimal Organization of Youth Mental Healthcare, over de invloed van de decentrale, op gemeenteniveau georganiseerde inrichting en inkoop van jeugdzorg op de kwaliteit van jeugdzorgverlening. Aanvragers Hermien Dijk en Danielle Janssen, Aletta Jacobs School of Public Health.
  • Improving the synthesis of EEG data with Generative Adversarial Networks using cognitive models, over methodes om de kwaliteit en kwantiteit van EEG-data in cognitief en hersenonderzoek te verbeteren met behulp van machine learning of deep learning. Aanvragers: Marieke van Vugt, Natasha Maurits en Joukje van der Naalt, Jantina Tammes School.
  • Innovative financial instruments for sustainable landscapes, over het inzetten van ‘green finance’ en nieuwe financiële instrumenten in de strijd voor het behoud van natuurlijke ecosystemen en de bescherming van biodiversiteit. Aanvragers: Bert Scholtens, Klaus Hubacek en Frans Sijtsma, Rudolf Agricola School for Sustainable Development.
  • Adaptive participatory strategies to foster acceptability and fairness in bottom-up energy initiatives, over hoe burgers meer betrokken kunnen worden bij de energietransitie door de kloof tussen beleid op macroniveau en concrete plannen op microniveau te verkleinen. Aanvragers Lea Diestelmeier, Linda Steg en Goda Perlaviciute, Wubbo Ockels School.

M20

Meer informatie over het M20 PhD programma vindt u op deze pagina.

Meer nieuws

Meer weten?

Het UEF is er voor donateurs, foundations, alumni en iedereen die nieuwsgierig is naar de toekomst.

Neem contact met ons op